Nya medlemmar

Vill du ansöka om medlemskap i GKG, en av Sveriges äldsta grafiska föreningar?

I verkstaden finns arbetsstationer för olika trycktekniker, t.ex koppargrafik, linoleum, screentryck och emalj. Vi har i anslutning till verkstaden en utställningslokal och ett övernattningsrum för gästande konstnärer.

Vi väljer in nya medlemmar varje år på vårt årsmöte, läs mer om hur du gör för att ansöka här.

Årets blad 2022

Årets blad delas ut till våra stödmedlemmar varje år. Det går också att köpa dessa blad direkt från GKG, här kan du läsa mer om Årets blad och hur du blir stödmedlem.

Fallen av Anders Thyr

Anders Thyr har gjort årets blad 2022. Anders har varit medlem i GKG sedan 2010.
Bilden heter Fallen och beskriver:

En schackrutig yta
Sex nallar
Växlande molnighet
En fallen kung?
eller
En omkullvält fyr?
eller
Ett kyrktorn?

Jag överlämnar detta till betraktaren att reflektera över


Örebro Läns Grafikgrupp

15/10 – 30/10

Spännande utställning med vår samarbetsverkstad i Örebro. I samband med vernissaget 15 oktober delas GKG guldnyckel 2022 ut till en eldsjäl som öppnat möjligheter för konsten i länet. Vi presenterar också Årets blad 2022 som konstnären Anders Thyr gjort
Välkomna!

Intag av nya medlemmar 2022

Föreningen har intag en gång per år, vid årsmötet som i år blir 30/1.
Du ansöker med 5 arbetsprover i grafisk tryckteknik, cv och en beskrivning om dig (max en A4). Efter beslut betalas inträdesavgift (1000 kr) medlemsavgift (1500 kr) och föreningsavgift (100 kr). Som medlem har du nyttjanderätt till verkstaden och möjlighet att delta i föreningens aktiviteter och utställningar.

Årets blad 2021 ”Wet look”
av Katarina Eriksson

Årets blad är ett screentryck och skapad av Katarina Eriksson medlem i Gävle konstgrafiker sedan 2009. Bilden heter ”Wet look” och på bilden ser vi en mycket blöt hund, och titeln anspelar på frisyren med samma namn, men även hundens uttryck. Den blöta hunden med sin genomdränkta päls och bedjande blick får symbolisera det senaste året med pandemi och översvämningar. För många har hunden varit en tröst och livlina under en tid av saknad och ensamhet. Bilden är grafisk med den ljusa hunden mot den svarta bakgrunden. Den neonfärgade reflexvästen skriker i mörkret. Se mig! Här är jag! Reflexvästen som ska skydda, men går det att skydda sig mot allt?

Om du vill beställa årets blad:
Betala 600 kr till till Plusgiro nr: 57 31 28-6. Skriv namn, adress, mail och årets blad. Maila oss gärna uppgifterna. Du kan hämta bladet i vår verkstad på Tredje Tvärgatan eller så postar vi det till dig. 

KORKADE TRYCK

28 JUNI – 1 JULI
GKG lokal i Gävle
Max antal deltagare 5 st
5 JULI – 8 JULI
Distanskurs via Teams
Max antal deltagare 15 st
Anmäl dig senast 21 juni
Mer info och anmälan till gavlekonstgrafiker.com

Gävle Konstgrafiker arrangerar två workshops för åldrar 9-15 år
Vi trycker med material som finns runt oss. Det kan vara ett snöre, en kork eller en tillklippt kartong. Vi provar oss fram. Det ni trycker blir en monotypi, en bild som inte kan återskapas mer än i ett ex, din unika bild. Du kommer att få en liten låda, i den hittar du material och en beskrivning. Vi startar varje dag 9:30 där jag kommer att förklara vad vi ska göra och ge er en uppgift. Tanken är att ni sedan själva ska göra detta, det blir inte svårt men kul. När ni är klar med uppgiften är det fritt att experimentera, om ni vill. Nästa dag pratar vi om hur det gick, ni får tips och ni kan ställa frågor.
Ledare: Pamela Nilsdotter
Kursavgift 100 kr