Påsk!

Gävlemiljöer visas även nere hos Konstgrafikerna, där Anna Wikfeldt och Elisabeth Bergvall tar emot. Det är just Anna Wikfeldt som med torrnål har fångat både Staffans kyrka och Kvarteret Mejseln. Man skulle kunna tro att Konstgrafikerna har valt ut verk för att visa på grafikens stora variation. Här finns tekniker som förutom nämnda torrnål även etsning, kollografi, akvatint, emalj, mezzotint … Men icke – det har blivit så av en ren slump.

Hos Gävle Konstgrafiker finns det möjlighet att inte bara se de färdiga verken utan också få en inblick i processen som leder fram till dem. – Många är nyfikna och vill se verkstaden, säger Elisabeth Bergvall. De arrangerar även ett påsk lotteri där ett av priserna är en kurs i grafik för dem som blir så nyfikna att de vill testa själva.

Konst på gångavstånd håller öppet Påskafton och Påskdagen.

UR GD 2019.04.19 av Kristian Ekenberg null