Påskens störtflod av konstutställningar.


Som en reaktion på de stora tungrodda konstrundorna startade ”Konst på gångavstånd” på Brynäs för sju år sedan. En konstrunda som Gävlebor kan ta cykeln eller apostlahästarna till. Rundan hålls huvudsakligen i kvarteret på Tredje tvärgatan 3, där både ateljéföreningen med samma namn håller till, och Gävle Konstgrafiker med verkstad och galleri.

Även konstgrafikerna en trappa ner lyder under temat färg, även här haltar temat. Jag känner igen mycket från utställningar under det gångna året, men vill lyfta fram Margareta Danhards ”Å ja la filten om ängelns axlar” i emalj. En humoristisk och existentiell bild. Samma angreppssätt har Silvia Moscoso i sina punkiga ”Meddelande”. Tryck på simpla papperspåsar, och enkla meddelanden om att det kanske vore läge att rädda planeten. (UR Arbetarbladet 2019.04.19 av Fredrik Björkman)