Februari 2021

Vi hälsar vår nya medlem Karin Nordin välkommen!
Verksamhetsberättelse för 2020 finns att ladda ned under menyn 2020

Den 31/1 2021 är det inval av konstnärer till Gävle Konstgrafiker.

Intagning sker en gång per år. Ansökan om medlemskap lämnas till verkstan innan den 31/1 2021. Skriv en presentation om dig, utbildningar och utställningar och motivering till varför du vill bli medlem i Gävle Konstgrafiker, max en A4. Du ansöker med 5 stycken egentryckta verk/ arbetsprover i valfri tryckteknik. Efter beslut betalas medlemsavgift & föreningsavgift 1.600kr/ år.

GKG är i första hand en kollektivverkstad för yrkesverksamma konstnärer. Konstnären kan i verkstan trycka olika konstgrafiska tryck och emaljverk, då vi har en emaljverkstad. Det som är viktigt är att behärska utrustningen i verkstaden. Om Du inte kan ännu, så kan du gå en kvällskurs i verkstaden och lär dig.

Årets Guldnyckel pris gick till…

Gävle konstgrafikers årliga hederspris Guldnyckeln går till paret bakom Galleri Lars Palm, Klotterinstitutet och Backbeatbolaget i Sandviken: Karin Bäckström och Jon Perman.

Guldnyckeln har delats ut sedan 2002 och består av en emaljplakett skapad Ulla Helénius – Reit. Priset ska gå till någon som ”öppnat dörrarna för konsten, en så kallad ”eldsjäl” inom konstområdet, i länet.”

I år går den till två ostoppbara naturkrafter inom Sandvikens konstliv. Paret Karin Bäckström och Jon Perman har sin bas i Kulturhuset Kungen där de driver en rad olika konstprojekt år ut och år in.

Årets motivering:

Ni räds inte konventioner och har ett nytänkande inom konstområdet och ni delar med er till andra, ni involverar fler!

Tittar vi på allt som ni gjort; Backbeatbolaget/Galleri Lars Palm, Klotterinstitutet, Konstfrämjandet och OPTIC- Súede, som är några av de konstprojekt ni haft glöden att driva – Vill vi på GKG lämna över denna guldnyckel, 2020. Vårt hederspris. Till er för starkt engagemang, driv och bra och kul konstidéer.

Hoppas ert driv fortsätter och många fler får ta del av era projekt, workshop och utställningar framöver!”

Sökes stödmedlemmar!

Vi välkomnar stödmedlemmar! 600kr/ år. Som tack får du ett konstgrafiskt blad. Sätt in pengarna på pg.nr och märk med ditt namn, adress, tel, mailadress. Nytt blad presenteras i oktober varje år. Se Aino Calmyers, 2019, vackra blad som finns ute nu.